Welkom bij het prachtige Fort Uitermeer in Weesp! Een prachtige locatie voor vergaderingen en bedrijfsuitjes. Nodig je collega’s of relaties uit voor een activiteit of bijeenkomst op deze historische plek, centraal gelegen in Nederland. Op zo’n 10 minuutjes van Amsterdam en ’t Gooi kom je hier tot rust en krijg je volop inspiratie voor een training of brainstormsessie!

Geschiedenis Fort Uitermeer Weesp

Fort Uitermeer behoort tot de gemeente Weesp (binnenkort gemeente Amsterdam), maar ligt net buiten Weesp. Dat kan ook niet anders, want de forten werden vroeger niet gebouwd in de bebouwde kom. Deze waren er juist om de burgers te beschermen en de vijand op afstand te houden. Fort Uitermeer zelf is gebouwd in de 19e eeuw, onder andere om de spoorlijn tussen Hilversum en Amsterdam te behoeden van enige vijandige activiteit. Het torenfort was dan ook rond, zodat ze de hele omgeving rondom in de gaten konden houden.

Vergaderen op het fort

Tegenwoordig kun je onder meer vergaderen op het fort. Naast het torenfort, vind je hier namelijk ook voormalige munitie opslagplaatsen. Een aantal van deze zogeheten plofhuisjes zijn compleet gerenoveerd en ingericht voor een inspirerende vergadering. Voorzien van alle moderne faciliteiten en gemakken, is iedereen hier van harte welkom voor een volledig verzorgde bijeenkomst of trainingsdag. Informeer gerust naar onze mogelijkheden.

Groene omgeving Fort Uitermeer Weesp

De groene omgeving van Fort Uitermeer nodigt ook uit voor een geslaagde teambuilding dag of bedrijfsuitje. We ontvangen onze gasten hier met een korte introductie over deze bijzondere plek, waarna ze één van onze toegankelijke teambuilding programma’s kunnen volgen. Zo kun je kiezen voor de unieke Fort Gamble. Net als de verveelde soldaten die hier ooit op het fort verbleven, gaan jullie dan in teams gokken! In zes rondes doen jullie allerlei teambuilding opdrachten, waarna we afsluiten met de grote finale waarbij je een kanon “afschiet”. Even terug in de tijd op dit prachtige fort! Ook de uitdagende Fort Trivial is perfect voor een bedrijfsuitje. Dit spel is gebaseerd op het bekende en populaire spel Trivial Pursuit. Wanneer je kiest voor Fort Trivial heb je keuze uit circa 25 verschillende activiteiten die je vooraf zelf mag bepalen. Er is dus voor ieder wat wils!

Vergaderruimtes op Fort Uitermeer

Plofhuis 2 Fort Uitermeer Weesp

Plofhuis 2

  • Capaciteit: 20 - 100
  • Faciliteiten: Optioneel - Wifi, meubilair, scherm
  • Sfeer: Industrieel
Plofhuis 3 Fort Uitermeer Weesp

Plofhuis 3

  • Capaciteit: 5 - 40
  • Faciliteiten: Wifi, digitale Flipover en 75" TV scherm
  • Sfeer: Groen, modern
home plofhuis 7 fort uitermeer

Plofhuis 7

  • Capaciteit: 20 - 40
  • Faciliteiten: Wifi, beamer met scherm
  • Sfeer: Cultureel