Fort Uitermeer heeft met zijn strategische ligging een zeer bijzondere én lange geschiedenis met vele leuke anekdotes. Boek daarom tijdens je bedrijfsuitje ook een rondleiding en laat je meenemen in de lange historie vertelt door de vrijwilligers van het fort.

flora en fauna

Boek je een bedrijfsuitje bij de plofhuisjes, dan is een rondleiding over het fortenterrein een leuke start van de dag. Kom alles te weten over de flora en fauna rondom dit prachtige torenfort en start goed voorbereid aan jullie teamuitje. Zo’n wandeling over het groene terrein van Fort Uitermeer zorgt gelijk voor een ontspannen en fris begin van jullie onvergetelijke teamdag op locatie.

1,5 meter afstand

Het terrein van Fort Uitermeer biedt volop ruimte om de nieuwe 1,5 meter afstand te garanderen. Wel vragen we onze gasten bij verkoudheidsklachten of hoesten thuis te blijven. Onze vrijwilligers houden voldoende afstand en op locatie is een desinfectiezuil aanwezig om je handen te reinigen. Ook bij de samenstelling van de groepsgrootte houden we uiteraard rekening met de gestelde RIVM-normen van dat moment zodat niets een veilig en ontspannen dagje uit in de weg staat. Met al uw vragen kunt u uiteraard ook terecht bij een van onze event managers.

Boeiende geschiedenis

Het fort bij Weesp heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat naar de 16e eeuw en heeft daardoor meerdere functies gehad. Zo hoor je over de keerkom, waar de grote vrachtschepen hun lading overladen op de kleine pramen. En over de plofhuisjes uit de Koude Oorlog tijd. Kortom, een aanrader als je bijvoorbeeld je programma nog wat verder wilt opvullen of als onderdeel van het Fort Festival!

Stichting Uiteraard Uitermeer

De rondleidingen worden verzorgd door de vrijwilligers van de Stichting Uiteraard Uitermeer. Deze stichting heeft het fort in “bruikleen” en is al vele jaren bezig het fort zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor haar bezoekers. Zo hebben zij de keerkom weer helemaal hersteld wat voor een prachtig entree bij het fort heeft gezorgd en hebben ze een sloepenhaven gebouwd zodat er meer gasten per boot het fort kunnen bezoeken.

Handig om te weten

kenmerk

Capaciteit

De rondleiding is te boeken met 8 tot maximaal 20 personen. Meer personen in overleg.
kenmerk

Buiten

De rondleiding gaat over het terrein van Fort Uitermeer en is dus buiten. Bij heel slecht weer overleggen we vooraf wat we gaan doen
kenmerk

Cultureel

Geef je bedrijfsuitje een cultureel tintje met deze boeiende rondleiding
kenmerk

Incl. 1,5 meter afstand

Activiteit binnen de RIVM-richtlijnen. Met 1,5 meter afstand en incl. desinfectiezuil op locatie.

Andere leuke activiteiten

Het Kanon 1,5 meter

Familie escape room Het Kanon

Een escape room experience voor het hele gezin!

 • Voor families in de leeftijd van 8 - 88 jaar
 • Duur: ca. 1 uur
 • € 95,- per groep
 • 2 - 7 personen

Bekijk deze activiteit »

fort gamble fort uitermeer weesp

Fort Gamble

Gok en bluf je winst bij elkaar in dit originele, exclusieve teambuilding programma.

 • Programma voor binnen en buiten
 • Duur: 2,5 - 3 uur
 • Vanaf 8 personen
 • Vanaf € 29,50 per persoon

Bekijk deze activiteit »

TemplateActiviteiten 400 x 255

Fort Defender

Test je behendigheid met (mini) Landrover Defenders bij deze fun activiteit

 • Programma voor buiten (ook binnen mogelijkheden)
 • Duur: 1 uur
 • Vanaf 8 personen
 • € 24,50 per persoon

Bekijk deze activiteit »